Sayfalar

27 Kasım 2012 Salı

Halamın Kıymalı-Patatesli Çöreği



Malzemeler:
1/2 kg un
1/2 paket kuru maya
1 silme yemek kaşığı şeker
tuz
2 yumurta
1 türk kahvesi fincanı zeytinyağ
süt veya su(hangisini isterseniz ama sütle daha güzel oluyormuş)

Mayayı şekerle beraber ılık süt veya su koyup kabarmaya bırakın. Mayanız hazır olunca, biraz tuz eklediğiniz unun ortasını açıp maya, zeytinyağ ve 1 adet çırpılmış yumurtayı ekleyip, yoğurun. Ben mayayı kulanacağım kadar suyla hazırladığım için tekrar su eklemem. Siz isterseniz mayayı az su veya sütle hazırlayıp, hamurunuzu tutarken ekleme yapabilirsiniz. Yaklaşık 250-300ml kadar su/süt gerekiyor 1/2 kg un için.Hamurun mayalanması için yaklaşık 1 saat üstü kapalı olarak bekletin.

İç Malzemeleri:
Soğan
Kıyma
Patates

Çöreğin içini hazırlamak için, ince kıyılmış bol soğanı kıymayla beraber kavurun. Patatesi ise çiğ olarak rendeleyip harcınıza katın, tuz ve karabiber ekleyin.

Hamuru yağlayarak ellerinizle açın. Bir tarafına iç harcını şerit halinde koyup, harcı koydğunuz taraftan kıvırarak rulo yapın. Pişireceğiniz tepsiyi yağladıktan sonra, çöreğe istediğiniz şekli vererek yerleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürüp 180-200 derecede pişirin.

Afyet Olsun!




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız?