Sayfalar

9 Mart 2012 Cuma

Tam Kış Yemeği










Nohutlu, Bulgurlu Pazı

Malzemeler:

1 bağ pazı
1/2 su bardağı kadar bulgur
1 su bardağı kadar haşlanmış nohut
1 adt. soğan
2-3 diş sarımsak
tavuk suyu
sızma zeytinyağ


Sarımsağı ince kıyıp, soğanları da küçük küp küp kesip zeytinyağıyla önden hafif öldürün.
Pazıyı sapları dahil kıyıp( sapların en uç, sert yerlerini çıkarıp) ekleyin.
Üzerine nohut, bulgur ve tavuk suyunu da ekleyin. Kaynamaya baslayınca altını kısın.
Nohutlar önceden haşlanmış olduğu için pişmesi uzun sürmüyor.
( ben nohutu haşlayıp paket paket buzluğa atıyorum, çok rahat oluyor!)
Tavuk suyu ayrı bir lezzet katıyor.
İsterseniz suyunu biraz fazla koyup çorba gibi de yapabilirsiniz.
Hem çok lezzetli, hem çok besleyici!
Sıcak sıcak çok iyi geliyor!
Benim bu kış favori yemeğim:))
Afiyet şeker olsun!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız?