Sayfalar

24 Aralık 2011 Cumartesi

Balkabaklı Peynirli Kek

Malzemeler:                                                
5 yumurta
1 kutu labne
1 kutu krema
2 yemek kasığı mısır nişastası
1 su bardagi süzme yogurt
1 su bardagi şeker
1 tatli kasigi saf vanilya
400-500 gr kabak tatlisi
1 paket Burçak bisküvi
2 parmak tereyaği(paket)
1 çay kasığı toz zencefil
2 tatli kasığı toz tarçın

1- Bisküvileri toz haline getir, tereyağını eritip, bir çay kaşığı zencefil ve 1 tatlı kaşığı tarçınla bisküvilere kariştir. Kelepçeli kalıba döküp, barak altıyla bastırarak sıkıştır. Önceden ısıtılmıs fırında 7-8 dakika pişir.
2- Kabak tatlısını püre haline getir, 1 tatli kaşiği toz tarçinla kariştir.
( Kabak tatlısı herhalde yapılabilecek en kolay tatlıdır. Kabakları tencereye dizersin, üstünü kapatacak kadar şeker dökersin, 1-2 saat beklersin kabakların suyunu salması icin, sonra da kısık ateste pişirirsin:))
Piştikten sonra, suyu fazla kalırsa, istersen suyunu çektirmek icin biraz harlı ateşte tutabilirsin.)
3- Diger bütün malzemeleri mikserle kariştir, kabak püresini de bu karişima ekleyip kalıba dök.
170derecede yaklasik 1 saat pişir.
Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız?