Sayfalar

12 Ocak 2012 Perşembe

Melina Çorbası

Malzemeler:
1/2 çay fincanı mercimek
1 orta boy patates
2 pırasa
2 bağ ıspanak
tavuk suyu veya bulyonu
kekik
2 adet defne yaprağı
parmesan
zeytinyağ
tuz



Bu çorbayı bir süre önce Melina'ya gittiğimizde içtik ve bayıldık. Melina benim canım ciğerim, Ecosumun teyzesi! Kendisi İtalyan olup, İtalyan mutfağının püf noktalarını bana öğreten insandır aynı zamanda:)) Kışın sürekli aynı çorbaları içmekten sıkıldınızsa tavsiye ederim.
Pırasaları ince ince kıyıp, zeytinyağıyla, biraz da kekik ekleyip iyice yumuşayana kadar pişirin.
Önceden sıcak suyla ıslattığınız mercimekleri ve defne yapraklarını suyla beraber ekleyin.
Tavuk suyunuz varsa onu kullanabilirsiniz. Ben Melina'nın İtalya'dan getirdiği katkısız toz bulyonu kullandım. Mercimeklerin pişmesine yakın patatesleri de minik küp küp doğrayıp ekleyin. Pişti dediğiniz zamanda iri kıyılmış ıspanakları ekleyip çorbanın altını kapatın. Defne yapraklarını çıkarmayı unutmayın! Servis ederken üzerine biraz parmesan rendesi çok yakışıyor.
Afiyet Şeker Olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız?