Sayfalar

3 Ocak 2012 Salı

Çikolata Damlalı Muffin

Malzemeler:
12'lik muffin kalıbı için
1    su bardağından 1cm az un
3/4 su bardağı toz şeker
1/4 su bardağı damla çikolata
2    yumurta
1    çay kaşığı saf toz vanilya(Arifoğlu'nunkini kullanıyorum)
125 gr. tereyağ (oda sıcaklığında)
2-3 yemek kaşığı süt
1    tatlı kaşığı kabartma tozu

Önce şeker ve tereyağını, sonra yumurtaları ve diğer malzemeleri mikserle karıştırın.
En son çikolata damlalarını ekleyip, kaşıkla veya spatulayla hamura karıştırın.
Kağıt muffin kalıplarınızı koyduğunuz kalıbınıza hamuru eşit şekilde bölüştürün.
Önceden 180dereceye ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin.
Üstünü süslemek için 70% kakaolu bitter kare çikolatayı benmari usulü eritip, kaşıkla soğumuş muffinlerin üzerine sürün.
Üstünü renkli şekerlerle veya benim bu sefer yaptığım gibi marshmallowları küçük küçük keserek süsleyebilirsiniz.
Afiyet Şeker Olsun!
Bu tarifi yılbaşında yaptım, Ecosumla beraber üstünü süsledik ve Ece okula arkadaşlarına götürdü.
Herkes çok beğenmiş! Hem kolay, hem lezzetli hem de görüntüsü çok güzel oluyor:))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız?