Sayfalar

16 Ağustos 2012 Perşembe

Silkme


Çiğdem Cunda pazarından almış, minnacık kabaklar, Girit kabağıymış ve İzmirliler bundan silkme yaparlarmış.  Esasında o kadar körpe ve güzeller ki hiç pişirmeden de yenilebilir ama ben Çiğdem'den tarifini aldım ve silkme yapayım dedim.  2 ortaboy soğanı piyazlık doğradım, 6-7 diş de sarımsak, üstüne kabakları koydum, çok küçükleri bütün, büyükleri uzunlamasına ikiye böldüm. Üstüne de 2 domatesi küp küp doğradım, tuzunu şekerini koydum. Hiç su eklemeden pişirdim. Silkme denmesinin nedeni malzemeleri tencereye koyduktan sonra kaşıkla karıştırmıyorsunuz, tencereyi silkeliyerek karıştırıyorsunuz. Pek güzel oldu, tavsiye ederim:))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız?