Sayfalar

20 Haziran 2012 Çarşamba

Menemen


Bayılırım menemene! Sadece kahvaltıda değil, sabah, öğlen, akşam, her saat yiyebilirim! Yazın evde yemek olmadığı zaman, menemen malzemeleri varsa problem yoktur benim için:)) Bazıları soğanlı yapar, bazıları soğansız, herkesin kendine göre bir tarifi vardır. Ben soğansız yaparım. 2-3 tane çarliston ya da yeşil köy biberinin çekirdeklerini çıkarıp, kıydıktan sonra zeytinyağ ve tereyağ karışımında biraz yumuşayana kadar çeviririm. Sonra küçük küp küp kesilmiş domatesi ve tuzunu eklerim. Domatesler ölmeye başlayınca da önce çırpılmış bir yumurtayı(bu 1-2 kişilik menemen için) ekleyip, karıştırırım, sonra da kaç yumurta koyacaksam onları da açtığım yuvalara kırarım. Yumurtaların üstü kabuk tutana kadar bir kapak kapatırım. Eğer yumurtaların sarısı  bandırmalık kıvamda olsun istiyorsanız(ki ben öyle severim) bu aşamada başında durun, bırakıp gitmeyin, zira üstü beyazlanınca hemen kapağını açıp, ocaktan almak gerekir. Yoksa sarısı katılaşır. Üzerine biraz taze çekilmiş karabiber, yanına çıtır ekmek(mümkünse köşesi), çay ve bir dilim Ezine beyaz peynir! Olay bitmiştir, tamamdır,afiyet olsun:))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız?