Sayfalar

27 Haziran 2012 Çarşamba

Peynirli Kabak Bohçası


Kabakları boyuna ince dilimler halinde kesip, fırçayla sarımsaklı zeytinyağ(kaseye koyduğunuz bir miktar zeytinyağının içine 1-2 diş ezilmiş sarımsak koyunuz) sürdüm ve pişirme kağıdı serilmiş tepsiye dizdim. Üzerine biraz tuz ve taze çekilmiş karabiber ekip, 180 derecedeki fırında kabaklar yumuşayana kadar pişirdim. Diğer tarafta lor peyniri, beyaz peynir, bol kıyılmış dereotu, kırmızı pul biber ve zeytinyağıyla bir karışım hazırladım. Artı şeklinde koyduğum 2 dilim kabağın içine 1 tatlı kaşığı dolusu peynir karışımından koyup, dilimleri kapatıp, kürdanla tutturdum.
Yazlık, basit ve sağlıklı bir atıştırmalık/meze oldu!
Afiyet Olsun:))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız?