Sayfalar

13 Nisan 2012 Cuma

Alaçatı Ot Festivali-3


"OT TOPLAMA " yarışmasını kazanan Nadir Neda Erol çifti, 201 çeşit ot toplayarak birinci olmuşlar!

"OT AŞI" YARIŞMASINDA DERECEYE GİRENLER VE KAZANAN YEMEKLERİN TARİFLERİ:

1- Hatice Akpınar - Otlu pişi
2- Yasemin Sütçü - Zeytinyağlı enginarlı bakla
3- Wendy Kirk - Rezene, pırasa, kekik ve haşhaşlı tart ( Çok merak ediyordum, ne yaptı diye!)



HATİCE AKPINAR
PİŞİ
 Malzemeler = 1 kg un, 1 yumurta, 250 gr yoğurt, 1 çay kaşığı karbonat, tuz.
İçinin hazırlanması = taze soğan, ıspanak, maydanoz, çiğden doğranıp karıştırılacak. Hafif tuzlanacak.
Yumuşak bir hamur yap. Yumurta büyüklüğünde bezeler yap. Yerli buğday unu ile unlayarak 15 cm çapında aç. Hazırlanmış içi hamurun yarısına koy, üstünü kapat. Yarım daire şeklinde açılan pişileri odun ateşinde zeytinyağında tavada kızart. AFİYET OLSUN.



YASEMİN SÜTÇÜ
ZEYTİNYAĞLI ENGİNARLI BAKLA

Malzemeler = 1 büyük baş soğan, 1/2 kg bakla, 6 adet çanak enginar, 1 çay bardağı zeytinyağı, 1 çay kaşığı tuz, 1 kesme şeker

Yapılışı = Tencereye yağ, soğan, bakla, enginar, tuz, şeker birlikte konur. Beraber kavrulur. 1 su bardağı su ilave edilir. Yarım saat kısık ateşte pişirilir. AFİYET OLSUN.


WENDY KIRK
REZENE, PIRASA, KEKİK VE HAŞHAŞLI TART

Tart Hamuru  Malzemesi
275g Un- elenmis
125g Tereyağı – iyice soğutulmuş
40g  parmesan Peyniri - rendelenmiş
Soğuk su
Harç Malzemesi
Zeytin yağ
525g Rezene doğranmış
200g Pırasa doğranmış
Taze Kekik ı- Bϋyϋk demet
3 Yumurta ve 2 Yumurta Sarısı
400ml Krema
1 ½  yemek  karşığı haşhaş tohumu
50g  parmesan Peyniri - rendelenmiş
Tuz ve taze çekilmiş karabiber

Tart Hamuru Hazırlama = Fırını önceden 200oC / 180oC ye ısıtın. Unu tereyağ ile ince bir karışım oluncaya kadar iyice ovun, sonra parmesan peynirini ilave edin ve soğuk suyu azar azar ilave ederek tüm malzeme ile bir hamur oluşturuncaya kadar  yoğurun ve . Hamuru streç filmle sarın ve 20 dakika buzdolabında bekletin.
Soğutulmuş hamuru 30cm tart kalıbına yayın ve kalıpla tekrar 10 dk buzdolabına koyun. Sonra hamurun üzerini bir yağlı kağıt ile örterek üzerini  kuru fasulye ile doldurun ve ısıtılmış fırında 10 dk pişirin ve sonra kağıt ve fasulyeleri alın ve tart hamurunu pembeleşinceye kadar pişirin ve soğumaya bırakın.

Harç Hazırlama ve pişirme = Biraz zeytinyağı  ile pırasa ve rezeneyi yavaş yavaş yumuşayana kadar pişirin, daha sonra ocaktan alın fazla suyu süzün ve soğumaya bırakın.
Bir kapta  çırpıcı yardımı ile  yumurta, krema, haşhaş tohumu, parmesan ve tuz ve karabiberi iyice karıştırın..
Pişmiş ve soğumuş pırasa ve rezene karışımını tart hamuru üzerine yayın ve üzerine yumurtalı karışımı dökün, üzerine kekikleri serpin ve fırında 40-45 dakika malzemeler kendini çekinceye kadar pişirin.

Sıcak veya soğuk iken servis yapın. Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız?