Sayfalar

30 Nisan 2012 Pazartesi

Deniz Börülcesi



Ben de çok seviyorum, kızım da! Alaçatı pazarından almıştım, yeni çıkmaya başlamıştı. Burada markette görünce gene dayanamadım. Esasında çok kolay yapması ama ayıklaması biraz el tutuyor. Yıkadıktan sonra tuzlu kaynayan suya koyup haşlıyorsunuz(yumuşayana kadar, fazla değil). Haşlandıktan sonra sapının dibinden tutup çektikçe, yeşil kısımları kılçıklarından ayrılıp elinize geliyor zaten. Üzerine sızma zeytinyağ, limon suyu ve ezilmiş sarımsakla sos yapıp dökün. İşte bu kadar!

Afiyet Şeker Olsun:))

NOT:  Tuzlu suda haşlandığı için tuz koymanıza  gerek kalmayabilir, tadına bakmadan eklemeyin, çok tuzlu olunca hoş olmuyor!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız?