Sayfalar

27 Nisan 2012 Cuma

Enginarlı Pilav



Enginarlı pilavı İzmirli canım arkadaşım Çiğdem'den öğrendim. Duyar duymaz denedim ve bayıldım, o zamandan beri de enginar zamanı hep yaparım. Ben 5 küçük enginar çanağı ve 1 su bardağı prinçle yaptım bu sefer. 5-6 sap taze soğan, 1 sap taze sarımsak kıyılıp, 1 su bardağı prinç ve sızma zeytinyağıyla, prinçler tıkır tıkır olana kadar sotelenir. 1 limonun suyu, tuzu ve üstünü biraz geçecek kadar su eklenir. Pişince bol kıyılmış dereotu konur. İster ılık, ister soğuk,ister tek başına, isterseniz de et yanına...
Afiyet Şeker Olsun:))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız?