Sayfalar

26 Nisan 2012 Perşembe

Set Balık



Haftasonu eşimin doğumgününü kutlamak için Set Balık'a gittik. Deniz ürünleri yemek istediğimiz zaman biz Set'e gideriz senelerdir çünkü orada hem mezeler ve balık harikadır hem de balık yiyoruz diye kazıklanmayacağımızı biliriz. Her gittiğimizde de mutlaka yeni bir meze veya balık çeşidi yapmış olurlar!
Bu sefer ben daha girerken masalardaki değişik mezeleri gördüm ve bizle ilgilenen şefe menüye koydukları yeni mezeleri denemek istediğimizi söyledim. Meğer bu sefer menünün 70%'ini yenilemişler. Neler yapmamışlarki, balık mantısı, balık iskender, balık pizzası...Şaka gibi... Bunlar da ne böyle, olur mu hiç diye düşünebilirsiniz ama oldurmuşlar kardeşim. Bizim beğenmediğimiz, bu da olmamış dediğimiz bir çeşit olmadı. Hatta ilk defa gelen arkadaşlar bu kadar çok çeşit karşısında şaşırıp kaldılar. Fakat bombayı en sonunda patlattılar. Orada mezelerle(çoook çeşit var, çok) karnımız doyduğu için en son ortaya balık söyleriz, tadımlık . Son favorimiz ise "Patlıcanlı Levrek"leriydi ama bu sefer "Levrek Dolması"yaptıklarını ve mutlaka denememiz gerektiğini söylediler. Ee biz de denedik tabii:)) Yanında mısır ekmeği ile servis ediyorlar, bandır bandır ye, hatta kaşıkla ye, öyle birşey! Kendimizden geçtik desem abartmış olmam. Üstüne de tatlı, ki tatlıları ayrı olay ama bu sefer en çok sevdiğimiz tahinli dondurması kalmamıştı maalesef! Anlayacağınız her Set dönüşü olduğu gibi, bu seferde evde Garfield pozisyonu alındı, sırtüstü, kıpırdamadan yatmaca...:)))

NOT:
1- Set Balık'ı yazmayı düşünmediğim için mezelerin fotoğrafını çekmedim. Öyle her gittiğim yerde fotoğraf çekip, tweet atmaktan hoşlanmıyorum, çünkü ne yediğini anlıyorsun o zaman ne de doğru düzgün sohbet edebiliyorsun. Ama "Levrek Dolması" fikrimi değiştirdi:))
2- Uygun fiyatlı olmalarının nedeni nakit çalışmaları, kredi kartı kabul etmiyorlar, gitmek isterseniz bilginize!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız?