6-7 tane kabağı yarım ay şeklinde doğrayıp, sızma zeytinyağı, tuz, karabiber ve ezilmiş sarımsakla harmanlayıp, pişirme kağıdı serilmiş bir tepsiye yayın, 180 derecedeki fırında pişirin. Beyaz peyniri ufalayın, bol kıyılmış dereotu, 3 çırpılmış yumurta, 1 küçük kutu krema, 1 su bardağı kaşar peynir ve kabaklarla karıştırarak kişin iç harcını hazırlayın.
Hamur için:
11 tepeleme yemek kaşığı tam buğday unu(ben artık Halk Ekmeğin Organik Tam Buğday ununu kullanıyorum)
2-3 yemek kaşığı tereyağı ve biraz sızma zeytinyağını beraber eritin
2 parmak su(su bardağında)
tuz
Bütün malzemeleri karıştırın, buzdolabında en az yarım saat dinlenmesi için stretch filme sarın. Daha uzun beklemesi problem olmaz. Buzdolabından çıkardığınız hamuru parmaklarınızla bastırarak tart kalıbınıza(borcam da olur) yayın. Kenarları pişerken çekeceği için biraz dışarıya doğru taşırın.
Hamurun üstünde çatalla delikler açtıktan sonra, önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 10 dakika pişirin.
Sonra iç harcını da ekleyip, yaklaşık 1 saat kadar pişmek üzere tekrar fırına koyun.
Afiyet Şeker Olsun:))
Veee nefis kabaklı peynirli kiş hazır hem de bol dereotlu:) Ellerine sağlık:)
YanıtlaSiltesekkurler! daha yeni gordum:))
YanıtlaSil