Sayfalar

21 Mayıs 2012 Pazartesi

Pesto




Malzemeler:
Fesleğen
Parmesan
Çam fıstığı
Sarımsak
Tuz
Karabiber
Sızma Zeytinyağ


Rondoya bol miktarda fesleğen yapraklarını, 1-2 avuç kadar rendelenmiş parmesanı, 1 avuç çam fıstığını, 2-3 diş sarımsağı, tuzu, karabiberini(mümkünse taze çekilmiş) ve sızma zeytinyağını koyup, sos kıvamına gelene kadar rondoyu çalıştırın. Koyu olursa istediğiniz kıvama gelene kadar zeytinyağı ekleyip tekrar bııztlayın. Bendeki rondo küçük, miktarları ona göre söyledim. Ayrıca herkes kendi damak tadına göre miktarları ayarlayabilir. Misafir geleceği zaman pestoyu tabağa yayıp,üstüne minik top mozarellaları ve yarım cherry domatesleri kürdana batırıp koyuyorum. Böylece isteyen tabağa da ekmeğini bandırabiliyor. Bazen sadece tabağın ortasına bir kaşık pesto koyup, üzerine sızma zeytinyağ döküp, bandırmalık hazırlıyorum. Pestolu makarna, pestolu tavuk, pestolu tost....Yap yap bitmez pestolu tarifler! Çok severim:)) Fesleğen zamanı, yapıp yapıp, küçük kavanozlarla buzluğa atarım, kışın canım istediği zaman çıkarırım.
Deneyin, çok kolay ve çok lezzetli!
Afiyet Şeker Olsun:))



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız?