Sayfalar

25 Mayıs 2012 Cuma

Soslu Patlıcan


Haftabaşında bir akşam kardeşimin evinde toplantık, yurtdışından gelen kuzenimiz şerefine...Mangal yaparız diye konuşulmuştu ama  Meltem(kardeşimin eşi) gene döktürmüştü mezeleri! Hepsi çok güzeldi ama bu benim favorim, çok lezzetli gerçekten! Etin yanına da çok yakışıyor.Pasta dilimi gibi kesilip servis edilebiliyor. Tarifini Meltem'in yazdığı gibi aynen koyuyorum. Teşekkürler Meltemcim, ellerine sağlık, tekrarını bekliyoruz:))

Malzemeler:
1kg patlıcan
Rendelenmiş domates
Kuru soğan
10 diş sarımsak
4-5 çarliston veya sivri biber
Tuz
Karabiber
Üzüm Sirkesi
Şeker
Un

1 kg patlıcanın kabuklarını soyuyorsun. Halka halka kesiyorsun. Büyük halkaları ikiye bölüyorsun. Bunları kızartıyorsun. Sonra bunları bir kabın içine, selpak havlu üzerine alıyorsun. Çok yağlı olmasın diye biraz yağını çektiriyorsun. Yağını çektirdikten sonra, bunları servis yapacağın tabağın içine alarak güzel bir şekil veriyorsun.

Sos için 1 soğanı piyazlık kesiyorsun, içine zevke göre bolca sarımsak kesiyorsun(ezmiyorsun). Bunları zeytinyağında pembeleştiriyorsun. Sonra, içine 2 kaşık un ekleyerek iyice karıştırıyorsun. Ardından bol domates rendesi ve ufak ufak kesilmiş biberleri ekliyorsun. İçine tuz, karabiber, 1-2 çorba kaşığı üzüm sirkesi ve 1 kaşık şeker ilave ediyorsun. Kaynayınca altını kısıyorsun. Gerekirse kettle’dan sıcak su ilave ederek, bir süre pişiriyorsun. İyice pişince(çok sulu kalmayacak, biraz kıvamlı olacak) altını kapatarak, sıcakken, patlıcanların üzerine döküyorsun. Sos ne kadar bol olursa o kadar güzel oluyor.

Afiyet Olsun:)))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız?