Sayfalar

14 Mayıs 2012 Pazartesi

Somonlu Kremalı Tagliatelle


Ne zamandır aklımdaydı, dolapdaki somon fümeyle makarna yapmak. Bu haftasonu yaptım. Sos için 6-7 sap taze soğanı ve 3-4 diş sarımsağı kıyıp, sızma zeytinyağında biraz çevirdikten sonra, parmak kalınlığında kestiğim somon fümeyi ekledim. Biraz da onlarla çevirdikten sonra 1 küçük kutu kremayı ekledim. Somona en çok dereotu yalışıyor ama evde yoktu, o yüzden en son biraz da fesleğen kıyıp koydum sosa. Tagliatelleyi haşladığım sudan da 1-2 kaşık sosa ekledim. Makarnayı tuzlu suda haşladıktan sonra süzdüm ve sosu üstüne döküp karıştırdım. Yanına da beyaz şarap:))
Afiyet Şeker Olsun!!!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız?