Sayfalar

9 Mayıs 2012 Çarşamba

Zeytinyağlı Kabak



Küp küp doğradığınız orta boy bir soğanı, 3-4 diş kıyılmış sarımsağı sızma zeytinyağıyla biraz soteleyin.
Yarım ay kesilmiş 5-6 tane kabağı ekleyin. En son da 2-3 avuç bulgur(ben esmer bulgur kullanıyorum, daha lezzetli) koyun. Üstünü kapatacak kadar su ve tuzunu da ekleyip, kaynayana kadar harlı ateşte, sonra kısık ateşte pişirin. Piştikten sonra kıyılmış dereotu eklerseniz çok yakışıyor. Servis ederken de üstüne biraz yoğurt ve biraz daha dereotu. Tam yaz yemeği! İlk zamanlar bu yemeği prinçle yapardım, son zamanlarda, daha sağlıklı diye bulgur kullanıyorum, çok da güzel oluyor.
Afiyet Şeker Olsun:))




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız?