Sayfalar

8 Şubat 2012 Çarşamba

Pastırmalı-Sebzeli Börek





Malzemeler:
4 yufka
Zeytinyağ
Çemensiz pastırma
Havuç
Pırasa
Sarımsak
1 yumurta
Çörekotu


4-5 tane havucu rendeleyip, tavada zeytinyağıyla yumuşayana kadar çevirin, bir kenara koyun.
Pırasaları ince ince kıyıp, ayrı bir tavada 1-2 diş ezilmiş sarımsakla iyice pişirin.
1.yufkayı serip üzerine fırçayla zeytinyağı sürün (ya da benim gibi spreyli zeytinyağı şişeniz varsa püskürtün).
2. yufkayı onun üzerine serin ve aynı şekilde yağlayın. Bunun üzerine pırasaları (malzemelerden birini) yayın.
3. ve 4. yufkalara da aynı işlemi yapıp bir kata pastırmaları, son kata da havuçları yayın. Hepsini sararak rulo haline getirin. Kenarları hafif ıslatıp içine katlayın. Üzerine çırpılmış yumurta sürüp, çörek otu serpin ve 200 derece fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin. Ben bu böreği ilk defa Sebnem'de yemiştim, ama o pırasa yerine ıspanak koymuştu, çok da güzel olmuştu. Hem göze hem mideye hitap eden cinsinden...
Bende ıspanak yoktu. Alıp yıkamaya üşendiğim ve belki pırasalı börek yaparım diye evde pırasa olduğu için böyle yaptım ve de çok güzel oldu:))
Afiyet Şeker Olsun!!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız?