Sayfalar

13 Şubat 2012 Pazartesi

Profiterolümsü



Malzemeler:
1,5 paket çikolatalı puding
1/2 paket bitter çikolata
1/2 lt + 1 kase süt
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yumurta
Savoyer(kedi dili)

Bu tarif çoook eskilerden, uzun zamandır yapmamıştım.
Pudingi yarım litre süte karıştırıp pişirmeye başlayın. Koyulaşmaya başladığında çikolatayı da ekleyin. Piştikten sonra çırparak soğuturken, ılındığında tereyağını, en son da yumurtayı ekleyin.
Derin bir kasenin altına süte batırdığınız savoyerleri dizin. Üzerine sosu yayın. En üstte sos olacak şekilde 1 kat savoyer, üstüne sos olacak şekilde kaseyi doldurun. Üstüne ben süslemek için çikolata rendeledim.
Servis etmeden buzdolabında soğutun.
Afiyet Şeker Olsun!!!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız?